Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Freizeitpark Plohn
 Dag 3: Slaskie Wesole Miasteczko
 Dag 4: Rabkoland
 Dag 5: Eger
 Dag 6: Novi Sad
 Dag 7: Novi Sad
 Dag 8: Ohrid
 Dag 9: Ohrid
 Dag 10: Ohrid
 Dag 11: Ohrid
 Dag 12: Tirana
 Dag 13: Tirana
 Dag 14: Mostar
 Dag 15: Matulji
 Dag 16: Matulji
 Dag 17: Slovenië & Verona
 Dag 18: Movieland Studios
 Dag 19: Gardaland
 Dag 20: Minitalia Leolandiapark
 Dag 21: Didi'Land
 Dag 22: Walygator Park
 
Dag 18: Movieland Studios
 We're in Italie!
Vandaag is het maandag en kunnen we dus eindelijk naar de garage. Omdat deze zo dichtbij is zijn we er zo. Hij is gemakkelijk te vinden en al snel worden we geholpen. Ook hier spreekt weer bijna niemand Engels en met handen voeten leggen we uit wat er aan scheelt.

Na een snelle inspectie van de auto wordt ons verteld ze hem pas kunnen nakijken tussen 2 en 4 uur vanmiddag. Omdat we ook voor vandaag al plannen hebben om Movieland Studios te bezoeken komt ons dit heel erg slecht uit. Toen we hier aankwamen zag ik dat ze ook een autoverhuur hebben, dus besluiten we een auto te huren voor twee dagen want als ze pas tussen 2 en 4 gaan kijken is hij vast niet vandaag nog klaar. Dus we leggen dit ook weer uit dat we de auto dan laten staan en we dus een auto willen huren.

We krijgen een Opel Vectra mee. Een stationwagon. Best een goede auto hoor maar wel wat groot en heel lelijk, kleiner hadden ze niet. En het ergste: geen cabrio! Ik had me erg op Italië verheugd wat betreft het rijden. Altijd mooi weer dus altijd het dak eraf! Maar goed we zijn er mee geholpen en zo kunnen we in elk geval onze reis vervolgen en de dingen doen die we wilden doen.

We gaan dus op weg naar Movieland Studios en laten de StreetKa achter in Villafranka di Verona. Ze zullen ons bellen als ze meer weten vandaag.

Inmiddels is het al flink heet geworden en ik ga nog even langs hotel om spijkerbroek te wisselen voor een korter model. In Movieland aangekomen is er flink wat volk. Midas maakt wat foto's en ik zoek maar weer eens een wc op. Na deze stop sluiten we aan in de rij voor Magma. Een supergave attractie waar ik me erg op verheug. Het is een soort kruising tussen een safaritour en studiotour. De wachrij is niet heel lang maar er wordt met één auto gereden en duurt daardoor ongeveer 1 uur. Als we bijna kunnen instappen begin ik me langzaam beroerd te voelen. Het wordt zwart en ik voel me misselijk en draaierig. Als het hek opengaat om ons te laten instappen gaat het mis. Ik klap voorover op de grond en ben zo ziek echt absurd. Onmiddelijk zijn er tig mensen in de weer en plukken mij van de stoep. Ik krijg een stoel en de dokter wordt gewaarschuwd. De dokter zit in het nabijgelegen waterpark en er wordt besloten ons met een golfkarretje daar heen te brengen.

De arts checkt een en ander en doet een anamnese en daar komt niks bijzonders uit zoals ik zelf ook wel weet maar ze maken zich beetje zorgen over uitdroging. Ik heb tenslotte diaree en gaf een paar keer over. Een echte conclusie trekt hij niet hij denkt aan voedselvergiftiging dus hij verwijst ons naar een nabijgelegen ziekenhuis voor uitgebreider onderzoek. We zijn nog niet hier binnen en we kunnen al weer gaan. Ik wil niet en al helemaal niet naar het ziekenhuis. Het probleem is gewoon dat ik me al een paar dagen niet lekker voel en vanmorgen slecht ontbeten had. Beetje diaree, misselijk en gewoon naar van al die auto ellende. Ik maak me vreselijke zorgen en baal gewoon van alles wat er gebeurt. Ik weet zelf ook wel dat ik iets uitgedroogd ben maar heb echt geen zin in een infuus. Midas houdt voet bij stuk en brengt me naar het ziekenhuis.

Daar aangekomen en de eerste hulp te hebben gevonden ben ik er echt klaar mee. Er zit een rij mensen niet normaal dit gaat zeker 3 uur duren en dan maar hopen dat ze snappen wat er met mij aan de hand is. Een WLS patient heeft gewoon wat problemen die voor een arts direct aanleiding kunnen geven voor opname, nou dat dus mooi niet. Ik kan Midas overtuigen dat dit echt niet nodig is en ik gewoon even wat rust en koelte nodig heb. Gelukkig ziet hij ook wel in dat ik weer aardig ben opgeknapt....ondertussen had ik al flink wat gedronken en lekker in de airco gezeten. Dus gaan we terug naar het hotel. Maar eerst even wat eten want de lunch is er dus ook bij ingeschoten en dat is natuurlijk ook niet erg handig. Na de lunch lopen we nog even Lazise in en lopen langs het water. Super gezellig plaatsje is dit.

De rest vam de dag doen we niks, beetje bijkomen en even op bed gelegen. Heb lekker een douche genomen en knap steeds meer op. We maken plannen voor de volgende dag.

Ik bel de garage maar even want ik maak me zorgen en hoor maar niks. Daar krijg ik te horen dat ze er naar gekeken hebben en ze een onderdeel besteld hebben en die komt morgen. Dus ik vraag wanneer en krijg als antwoord 'ja in de ochtend of misschien in de middag' ?? Naja daar heb je dus niet echt iets aan en we rekenen maar niet meer erop dat we de auto morgen weer kunnen halen en plannen gewoon onze dag. Door een fout van het verhuur bedrijf blijkt dat we de huur auro ipv 2 dagen 3 dagen kunnen houden. We vonden het al zo duur voor 2 dagen maar op het huurcontract staat 3 dagen dus in dit geval is dat wel fijn. Morgen willen we dus proberen in de ochtend Movieland nog eens te doen en dan in de avond Gardaland. Dan blijven we dus de hele dag weg en kan ik de auto niet eens meer halen dus het komt allemaal wel goed!

Tegen het avondeten besluiten we niet meer in het restaurant van het hotel te eten maar elders op zoek naar iets eetbaars te gaan..het was ons niet zo heel goed bevallen gisteren dus vandaar. We rijden een stukje en het valt ons op dat er niks open is...tot Midas een Japanner ziet !! SUSHIII dus snel parkeren en erheen. Er is daar wel iemand aanwezig maar weet ons te vertellen het is maandag dus rustdag dus geen eten! Grrrr, hebben wij weer! Houd het dan nooit op had me al helemaal lekker gemaakt met sushi. Na wat zoeken vinden we gelukkig een tentje welke wel open is. Het kost een paar centen maar we hebben daar heerlijk gegeten en gelukkig hadden ze daar zalm hahahah.


Bij Movieland Studios kun je na sluitingstijd ook terecht in het buffetrestaurant Rock & Roll.


Of in het dinnershow restaurant Medieval Times. Leek ons wel leuk maar toch maar niet gedaan uiteindelijk.


Het is om deze tijd niet meer druk bij de ingang van de parken.
We hebben er zin in ...


Binnenkomst van het Studios parkdeel.


De wagen voor de Magma rondrit. Helaas net niet gehaald vandaag.


De parkarts maakt een rapport op met zijn bevindingen voor overdracht aan het ziekenhuis.


Lazise blijkt een erg fraaie plaats aan de kust van het Gardameer.


Boulevard.


In Villafranka di Verona zoeken we een restaurant dat open is en vinden dit Fort.


Op stand gegeten vanavond (omdat er verder niet veel open was). Ook wel een keer lekker om gepamperd te worden.