Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Freizeitpark Plohn
 Dag 3: Slaskie Wesole Miasteczko
 Dag 4: Rabkoland
 Dag 5: Eger
 Dag 6: Novi Sad
 Dag 7: Novi Sad
 Dag 8: Ohrid
 Dag 9: Ohrid
 Dag 10: Ohrid
 Dag 11: Ohrid
 Dag 12: Tirana
 Dag 13: Tirana
 Dag 14: Mostar
 Dag 15: Matulji
 Dag 16: Matulji
 Dag 17: SloveniŽ & Verona
 Dag 18: Movieland Studios
 Dag 19: Gardaland
 Dag 20: Minitalia Leolandiapark
 Dag 21: Didi'Land
 Dag 22: Walygator Park
 
Dag 7: Novi Sad
 We're in Servie!
Novi Sad en het Leopold I hotel zijn ons zo goed bevallen dat we besluiten hier een nacht langer te blijven.

Vanmorgen in het hotel het ontbijt, over overdaad gesproken. Alle tafels zijn met goud gedekt. Alles is flink barok aangekleed helemaal in stijl dus. Na dit uitgebreide ontbijtbuffet gaan we vandaag de stad zelf maar eens bekijken. We lopen dus de berg van het fort naar beneden en steken de Petrovaradin brug te voet over. Het centrum van Novi Sad is gemakkelijk te vinden en kent een aantal grote pleinen. Het ziet er allemaal gemoedelijk en gezellig uit. Het is nu flink warm en zonnig dus we pakken onderweg regelmatig een terrasje mee. Voor de prijzen hoeven we het niet te laten in ieder geval.

Op een van die terassen worden we geconfronteerd met de armoede die hier toch nog heerst. Er komt een klein meisje die aan alle tafels probeerd wat geld los te peuteren. Dat gaat niet echt op een prettige manier want ze klampt me echt vast met haar toch niet erg hygienische handjes. Dat kind haar hele gezicht is kapot met grote sferen en het is echt gewoon mensonterend dat te zien. Ik vind dit dus een van de moeilijkste dingen van toerist zijn in landen die het minder goed hebben dan wij. Aan de ene kant wil je ze graag helpen door iets te geven maar aan de andere kant weet je gewoon dat je ze absoluut niet helpt met die paar centen, want die kunnen ze direct weer inleveren. We maken dus duidelijk dat we niet van plan zijn overstag te gaan en zeggen dat ze weg moet. Dat moeten we bekopen met een grote mond. De uitbater van het terras is er ook snel klaar mee en jaagt haar en de nog groepjes volgende bedelende kids weg.

's Avonds eten we weer op het terras bij het fort, nadat we ons voor 1,50 per taxi terug boven bij het hotel hebben laten afzetten. Een lekker rustdagje zo en dat komt goed uit want morgen steken we ServiŽ en MacedoniŽ door en dat is best een lange rit.
Het fort / hotel nogmaals vanaf de brug. Het is op dat moment nog een beetje heiig maar dat trekt al snel op.


Veel mooie kerken hier in het oude centrum. Dit is de roomskatholieke kerk Imena Marijinog.


Trg Slobode ofwel het plein van de vrijheid.


Nationaal Theater (Pozorisjni Trg).


We nemen een kijkje op de vismarkt. Weinig vis maar wel heel veel stallen met groente en een aantal met kleding. Het heeft iets weg van het Waterlooplein hier.


Er lopen steegjes tussen de straten door met kleine winkeltjes en barretjes.


Prima om weer even uit te blazen en een drankje te nemen.


Nog een groot plein, volgens mij het Trg Republiek.


Te koop bij het toeristencentrum: 250 gram ServiŽ.


Op het terras voor alweer een fijn diner.